La Torre 16-4

April 2018 Alice en Dick Ebbenhorst

Aangekomen op Malaga Airport zijn wij naar Malagacar.com gegaan om de huurauto op te halen. De auto stond gereed, maar er wachtte ons een kleine verrassing bij het geven van de American Express creditcard. Wij moesten 1200 euro garantie/borg betalen omdat wij geen verzekering bij hen namen en betaalden met AMEX.
Dit bedrag zou bij het retourneren van de auto weer worden teruggestort. Wij voelden ons onder druk gezet en wisten niet precies wat hier de bedoeling van was. Misschien een idee om nieuwe huurders die ook een auto bij Malagacar.com huren van te voren hierover te informeren. Dan ben je voorbereid en weet je waarom men dit doet.

Vervolgens zijn wij in de auto gestapt en hebben de meer dan uitstekend routebeschrijving van Dap gevolgd.
In een keer naar Los Arqueros. Zelfs de uitleg over de parkeergarage en hoe de weg hierin te volgen was prima.
Pas op voor de grote betonnen palen.

Bij binnenkomst van het appartement wachtte ons een volgende verrassing. Een lekkere fles wijn, Jus d’Orange, kaas en een hapje voor bij de borrel. Dat is pas service!

Het appartement is precies wat wij wilden. Een ruime woonkamer, prima keuken, mooi terras met ondergaande zon (vanaf 2 uur heb je de zon op je terras) uitzicht op de golfbaan, 2 slaapkamers met uitstekende bedden, 2 badkamers met een douche en een met een bad.

Ook het zwembad was prima verzorgd met ligbedden. Hebben we regelmatig gebruik van gemaakt.

De ligging van het appartement in Los Arqueros is zeer centraal. Slechts op enkele minuten bevindt zich een SuperCor(kleine supermarkt),een Farmacy, een biologische winkel en 3 prima restaurants.
Ga de andere kant op, dan je vindt een Hollandse bakker en slager, een Italiaans restaurant in de Community La Heredia Ooit bedacht door een Nederlandse ontwikkelaar.

Het is slechts 7 minuten rijden naar Puerto Banus en San Pedro. 12 minuten naar Marbella en 50 minuten van Malaga en Ronda. In het appartement is voldoende informatie beschikbaar met bijzonderheden om te bezoeken.

Een must is het oude gedeelte van Malaga. Je snuift de cultuur al op als je de auto parkeert. Vergeet niet te lunchen bij het zeer populaire restaurant waar de locals hun drankje en de beste tapas bestellen: restaurant El Pimpi.

Ook om te shoppen (er is altijd wel een dag dat de zon niet schijnt) hoef je niet ver. El Corte Ingles in Puerto Banus is een prachtig warenhuis waar alle grote merken verkrijgbaar zijn en ligt op 7 minuten afstand Van het appartement.

Vanuit het appartement kun je prachtige tochten maken naar bijvoorbeeld Ronda en Sevilla. Maar Zuid Spanje is natuurlijk ook een paradijs voor golfliefhebbers.
Op 2 golfbanen in de omgeving krijg je korting (vouchers liggen klaar). Maar er zijn er natuurlijk veel meer golfbanen langs de kust. Voor elke golfer is een gigantische keuze. Wel van te voren een tee time afspreken, want het kan druk zijn op de course.

Wij hebben 3 weken genoten.

Met vriendelijke groet,

Alice en Dick Ebbenhorst

Bekijk hier onze appartementen